Yavru Kedi Bakımı

Yavru Kediyi Eve Getirmek

Doğasında olan merakı hemen ortaya çıkacak! Sizinle yeni hayatına iyi bir başlangıç yapması için yeni yavru kedinizi eve getirirken bu ipuçlarını uygulayın.
Bu temel ipuçlarını okuyarak yuvasına alışmasına yardımcı olun.

Küçük dostunuza ihtiyacı olan zamanı tanıyın – keşif sürecini aceleye getirmeyin…

İç Mekanda Yaşayan ve Dış Mekanda Yaşayan Kediler

Yaşam tarzınıza ve yaşadığınız bölgeye hangi tür kedinin uygun olacağını düşünmeniz gerekecek. İç mekanda yaşayan kedilerle dış mekanda yaşayan kedilerin gerektirdiği sorumluluklar farklıdır. Hangisinin size daha uygun olduğunu anlamanız için gerekli bilgiler burada mevcuttur.
Dış mekanda yaşayan kediler dışarıda eğlenebilecekleri birçok alternatif bulurlar. Bir ev kedisini memnun etmek için biraz daha fazla çaba harcamanız gerekir.

Yavru kedinizin doğal alan içgüdüleri hakkındaki yazımızı okuyun – kediniz ister iç mekanda, ister dış mekanda yaşasın, artık evinizi kendi ‘alanının bir parçası’ olarak görecek...

Yavru Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Kedinize tuvalet eğitimi vermeye başlarken bilmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Kedi kumu tepsisiyle yaşayacağı ilk deneyim, gelecekteki davranışları üzerinde belirleyici olacaktır; bu yüzden sağ ayağı… veya patisiyle başlatın!
WHISKAS’tan ipucu: Kedi kumu tepsisini evin sessiz ve güvenli bir köşesinde tutun.

Gözünüz yavru kedinizin üzerinde olsun – gitmesi gerektiğinde bunu açıkça belli edecektir; tuvalet ihtiyacı genellikle sabah, akşam ve yemeklerden sonra olacaktır. Kedi kumu eğitimi hakkında daha fazlasını keşfetmek için okumaya devam edin...

Evinizi Yavru Kedi Için Güvenli Hale Getirmek

Alanını mümkün olduğunca güvenli hale getirin!
Yavru kediler birer küçük yaramazdır – mümkün olan her yerde başını derde soktuğuna tanık olacaksınız. Zararı minimuma indirgemek için bu yazıyı okuyun...

Potansiyel tehlikelere karşı gözünüzü dört açın.

Rutinleri Belirlemek

Yavru kedinizin yeni evine alışmasına yardımcı olmak için, oyun ve tuvalet konusunda bazı rutinler belirlemeyi deneyin. Bazı alışkanlıkların edinilmesinin yavru kedinizin kendisini daha rahat hissetmesine nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmek için bu yazıyı okuyun.
Yavru kedinizin gününün neredeyse tamamına bazı rutinler ekleyebilirsiniz – oyun, beslenme ve hatta yatak zamanı!

Yavru kedinize bir alışkanlığı nasıl kazandırabileceğinizi ve yuvasına alışırken stresini nasıl azaltabileceğini öğrenmek için bu yazıyı okuyun.

Yavru Kedinizin Doğal Içgüdüleri

Bu yazıda, yavru kedinizin doğal içgüdüleri ve ne anlama geldikleri hakkında bilgi verilmektedir. Bütün içgüdülerinin hayatta kalma dürtüsünden kaynaklandığını anladığınızda, vahşi karakterini daha da çok sevmeye başlayacaksınız.
Dengeyi bulmanız gerekir – doğal içgüdülerine uygun yaşamasına izin verin ancak çok fazla zarara yol açmamasını sağlamayı ihmal etmeyin!

Kediniz yalnızlığı seven bir hayvandır ve sırtını birilerine dayamaya ihtiyaç duymaz. Bazen onun sizden istediği ilgiden daha fazlasını siz ondan isteyeceksiniz- sadece doğal içgüdülerine uygun hareket ettiğini unutmayın...

Yavru Kedinizin Doğal Duyuları

Yırtıcı bir hayvan gibi görünmüyor olabilir ancak evinizin yeni üyesi bizim sadece hayal edebileceğimiz kadar keskin duyulara sahiptir. Yeni tüylü dostunuzun olağanüstü işitme ve diğer duyuları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu yazıyı okuyun.
Yavru kedinizi oynarken izleyin...Nasıl bir kesinlikle denge sağladığını, doğru anda hamle yaptığını ve neredeyse her şeye tırmanabildiğini gördüğünüzde hayretler içerisinde kalacaksınız!

Kedinizin üstün duyuları hakkında bilgi edinmek için bu yazıyı okuyun!

Kedilerin Temizlik ve Bakımı

Yavru kedinizin parlak kürküne ne kadar çok titizlendiğini fark edeceksiniz. Annesinden öğrendiği doğal içgüdüyle kendi kendine yaptığı temizlik ve bakım, sağlıklı görünmesine ve parazitleri kontrol altında tutmasına yardımcı olur.
Temizlik ve bakım rutinine mümkün olduğunca erken başlayın.

Temizlik ve bakım, yavru kedi ile annesi arasındaki bağın bir benzerini kurmak için muhteşem bir yöntemdir.

Yavru Kedilerde Uyku

Yavru kediniz günde 16 saate yakın bir süre uyuyacaktır! Yemeklerden sonra şekerleme yaptığını fark edebilirsiniz...bu yazıyı okuduğunuzda bunun ilginç bir nedeni olduğunu fark edeceksiniz.
Uygun olmayan zamanlarda aktif olabilir! Sabah erken saatlerde, koyunları saymak yerine oyuncakların peşinden koştuğunu duyabilirsiniz.

Kedinizi tembel değil – büyük kedi kuzenlerinin içgüdülerine kulak veriyor! Boşuna kedi uykusu demiyorlar...

Kedilerin Yalanması

Yeni tüylü dostunuz tüylerini temizlemeye bayılır – kürkünü yalamaya ne kadar çok zaman ayırdığını fark edeceksiniz. Bu son derece doğaldır. Buna neden olan doğal içgüdüsü hakkında bilgi edinmek için bu yazıyı okuyun.
Kendini temizleme rutinlerine dikkat edin ve yetişemediği yerlerde dolaşmış tüyler olup olmadığını kontrol edin

Eğer yavru kediniz kendi kendisini temizlemekten vazgeçerse, bu sağlığının iyi olmadığı anlamına gelebilir...

Pençe Bakımı

Yavru kediniz tırmanırken keskin pençeleri kendisine güç verir ve parlak yüzeylerde dengesini korumasını sağlar.
Kediniz evde yaşıyorsa, içeride pençelerini keskinleştirecek hareketleri yapması için ona bir tırmıklama direği verin

Yavru kedinizin pençelerini düzenli olarak kontrol edin çünkü her gün oynamaktan yıpranabilirler…

Kimlik

İçiniz rahat olsun – yavru kedinizin kaybolmasını önlemek için ona mikroçip taktırın.
Her mikroçip farklıdır; böylelikle kaybolup biri tarafından bulunduğunda evinize güvenli bir şekilde dönebilir!

Kimlik ve kediniz için doğru tasmayı seçerken faydalı olacak ipuçları için bu yazıyı okuyun.

Yavru Kediyle Seyahat

Küçük kediniz çok uzun süre yalnız kalamaz. Birkaç günlüğüne evden uzakta olacaksanız, mutlaka bir plan yapın. Böylece, içiniz rahat olacak ve siz yokken yavru kedinizin keyfinin yerinde olmasını sağlayabileceksiniz.
Bir tanıdığınızdan her gün kedi misafirhanesine uğrayıp kedinizin durumunu kontrol etmesini isteyin veya yakındaki bir misafirhaneye bırakın.

Küçük kediniz için uygun olup olmadığına karar vermek için mutlaka kedi misafirhanesini önceden ziyaret edin.

Zehirli Maddeler ve Tehlikeler

Evinizi yavru kediniz için güvenli hale getirin. Yavru kediniz doğal olarak meraklı olduğu için istenmeyen durumlarla karşılaşabilir.
Önceliğiniz her zaman önlemek olmalıdır. Tehlikeli sıvıları ağzı kapalı şişelerde kedinizden uzakta tutun. Zehirlenmeyi tedavi etmektense, önlemek çok daha kolaydır...

Yavru kedinizin kürküne dikkat edin – üzerine bazı maddeler yapışabilir ve kendini temizlerken bunları yalayabilir.

Önerilen Makaleler