Yavru Kediyi Eve Getirmek

Meraklı yavru kedinizi evinize getirdiğinizde, yeni ortama alışmak muhtemelen biraz zaman alacaktır. Yavru kedinizin keşif zamanını kendisinin ayarlamasına izin vermeniz en doğrusudur. Yine de, yavru kedinizin evine alışmasına yardımcı olmak için yapabileceğiniz çok şey vardır.

Hangi oda?

İlk birkaç gün yavru kedinizin hangi odada yaşayacağına karar verin. Yavru kedinizin çocuklar ve diğer evcil hayvanlar dahil olmak üzere günlük hayatın karmaşasından uzak kalabilmesi için odanın bir kapısının ya da başka bir mekanizmasının olmasına özen gösterin.

Yüksek yerler ve saklanma noktaları

Vahşi doğada, kedinizin büyük kedi akrabaları yüksek bir yere çıkıp alanlarını kolaçan ederler. Bu şekilde yırtıcı hayvanlardan uzak durmaları ve yerlerini belli etmeden potansiyel avları tespit etmeleri mümkün olur. Eğer mümkünse, yeni tüylü dostunuzun kolaylıkla saklanabileceği ve yükseğe çıkabileceği bir oda seçin. Yavru kedinizin bu tür doğal davranışları sergilemesine olanak verdiğinizde, ortama daha kolay alışmasını sağlarsınız.

Kedi kumu tepsisi

Kediler tuvalete gitmek için içgüdüsel olarak sessiz ve gözlerden uzak yerleri seçerler. Bu bakımdan, yavru kedinizin kedi kumu tepsisini kapının karşı köşesine yerleştirmek iyi bir fikir olacaktır. Tepsi poşetlerini ve kepçeyi hazır etmeyi unutmayın ve tepsiyi mutlaka düzenli olarak temizleyin. Kediler kendilerini temiz tutmayı severler ve eğer tepsisini kirli görürse, yavru kediniz büyük ihtimalle tuvaletini yapmak için başka bir yer seçecektir!

Mama ve su kaseleri

Vahşi doğada, büyük kediler asla tuvalete gittikleri yerde yemek yemezler. Yani, yavru kedinizin mama ve su kabını kedi kumu tepsisinden mümkün olduğunca uzakta bir yere yerleştirmelisiniz. Sevimli küçük dostunuz sığ kaseler kullandığınız için size teşekkür edecektir çünkü alçak kenarlı kaseler hassas bıyıklarını rahatsız etmez.

Kedi sepeti

Kedi sepetleri rahat, sıcak ve kolay temizlenebilir olmalıdır. Ancak kediniz için bir tane alsanız bile, nerede uyuyacağına kendisi karar verirse şaşırmayın. Bu bağımsızlık, yeni dostunuzda seveceğiniz pek çok özellikten yalnızca biridir!

Kedi taşıma sepeti

Kedinizin eve ilk yolculuğu ve sonrasında veteriner ya da kedi misafirhanesi gibi yerlere yapacağı yolculuklar için bir kedi taşıma sepetine ihtiyacınız olacak. Çok farklı taşıma sepetleri mevcuttur. Bunların içinden sizin ve kedinizin en çok rahat edeceğiniz sepeti seçin.

Tırmıklama direkleri

Tırmıklama doğal bir davranıştır. Kedinin pençelerinin avlanmak için ideal durumda kalmasına yardım eder ve aynı zamanda alan belirlemek için koku ve görsel işaretler bırakılmasını sağlar. Yavru kedinize bir tırmanma direği verin ve doğasının gerektirdiği şekilde içgüdüsel olarak yapacağı egzersizleri izleyin!

Diğer faydalı nesneler

  • Kedinizin cinsi için uygun tüy bakım ekipmanı
  • Kedi kapısı
  • Hızlı açılır tasma, kayış, isimlik ve çıngırak
  • Oyuncaklar

Yerleşirken

Yavru kedinizi eve ilk getirdiğinizde, evde mümkün olduğunca sessizliğin hakim olmasını sağlayın ve biraz ürkek davranırsa şaşırmayın. Yavru kedinize odasını gösterin ve kendi başına keşfetmesine müsaade edin. Kapıyı hafif aralık bırakın ki, yavru kediniz canı istediğinde girip çıkabilsin. Ailenizin yeni üyesi, çok geçmeden daha fazlasını keşfetmeye hazır olduğunda bunu size anlatmanın bir yolunu bulacaktır.

Son olarak, yavru kedinizin aşıları yapana kadar dışarı çıkmasına izin vermeyin. Aşılar yapıldıktan sonra da, ilk iki veya üç hafta boyunca kedinizi içeride tutmak en doğrusu olacaktır.

Önerilen Makaleler